Jídelníček
Příspěvky
Zdravé recepty
1. 11. 2018
Dušený špenát
Ingredience
2 - 4 stroužků česneku
špenát
sůl
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Tu pak trochu zředíme vlažnou vodou, případně vývarem, dobře rozmícháme a povaříme.
Dále přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl a dusíme do úplného rozmrazení špenátu. Nakonec přidáme mléko a vejce, které necháme za stálého míchání srazit.
Cizrnová pomazánka
Suroviny
1 plechovka cizrny (nebo adekvátní množství uvařené)
1 - 2 jarní cibulky
1 rajče
oříšek másla
petrželka dle chuti
sůl
pepř dle chuti
Postup přípravy receptu
- Cizrnu z plechovky slijeme (malou trošku nálevu můžeme nechat) a na jemno nameleme.
- Přidáme nasekanou jarní cibulku, petrželku kudrnku, na drobno nakrájené rajče a oříšek změklého másla.
- Promícháme a podle chuti dosolíme, opepříme.