Jdi na obsah Jdi na menu
 


zdravá inspirace :)

15. 3. 2019

Pomazánka námořnická bašta

 

 

Ingredience :

celer

citronová šťáva

máslo

kysaná smetana

sardinky v oleji

paprika

rajče bez slupky

 

Postup přípravy :

Sardinky slijeme a rozmačkáme. Přidáme změklé máslo, smetanu a utřeme dohladka.

Papriky pokrájíme na jemňoučké nudličky, rajčata na kousíčky, celer (použijeme jen kousek) nastrouháme. Vše smícháme, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu.

________________________________________________________________________________________________________

 

Španělská paella

bez-nazvu.png

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Krůtí paličky opepřete a osolte.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte krůtí paličky a restujte z každé strany asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
  3. Do pánve dejte cibuli, papriku, česnek, sladkou papriku a šafrán. Míchejte asi 3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte rýži, asi dvě minuty směs zlehka promíchávejte a poté zalijte vývarem. Do pánve dejte předpečené krůtí paličky.
  5. Pánev dejte asi na 30 minut do trouby (nezakrývejte) nebo na tak dlouho, dokud nejsou krůtí paličky propečené. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Paellu podávejte ozdobenou rajčetem a pažitkou.