Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdravé recepty

1. 11. 2018

Dušený špenát

 

0_spenat-duseny-1024x682.jpg

Ingredience

vejce

2 - 4 stroužků česneku

mléko

cibule

špenát

sůl

 

 

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Tu pak trochu zředíme vlažnou vodou, případně vývarem, dobře rozmícháme a povaříme.
Dále přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl a dusíme do úplného rozmrazení špenátu. Nakonec přidáme mléko a vejce, které necháme za stálého míchání srazit.

 

 

 

 

Cizrnová pomazánka

 

cizrnova-pomazanka-153972-413-295-exact.jpg

Suroviny

1 plechovka cizrny (nebo adekvátní množství uvařené)

1 - 2 jarní cibulky

1 rajče

oříšek másla

petrželka dle chuti

sůl

pepř dle chuti

 

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu z plechovky slijeme (malou trošku nálevu můžeme nechat) a na jemno nameleme.
  2. Přidáme nasekanou jarní cibulku, petrželku kudrnku, na drobno nakrájené rajče a oříšek změklého másla.
  3. Promícháme a podle chuti dosolíme, opepříme.