Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdravá školní jídelna.

22. 10. 2018

Jsme zapojeni do projektu 

Výsledek obrázku pro zdravaskolni jidelna

a při sestavování jídelníčku se musíme dodržovat tato kritéria:

POLÉVKY:

zeleninová (12x měsíčně-tedy 3x týdně)

luštěninová (3x-4x měsíčně)

HLAVNÍ JÍDLA:

drůbeží a králík (min. 3x měsíčně)

ryby (2-3x měsíčně)

vepřové maso ( max.4x měsíčně)

bezmasá slaní jídla (4x měsíčně)

sladká jídla (max. 2x měsíčně)

uzeniny (0x měsíčně)

luštěniny (1-2x měsíčně)

PŘÍLOHY:

obiloviny (min. 7x měsíčně)

houskový knedlík z bílé mouky (max. 2x měsíčně)

ZELENINA:

zelenina česrtvá (min.8x měsíčně)

zelenina tepelně upravená (min.4x měsíčně)

POMAZÁNKY:

lušteninová nebo zeleninová (4x měsíčně)

rybí (2x měsíčně)

obilní kaše (2x měsíčně)

chleba (8x měsíčně)

 

 Více info na www.zdravaskolnijidelna.cz